Saturday, 6 October 2012

TIPS PENGAMBILAN ATAU MAKAN SUPPLEMENT DENGAN BETUL

Cara makan dan waktu pengambilan VCO .

Tips ini diberikan dan dijelaskan dari :PUAN VIVI NORYATI ( Saintis Perubatan daripada Universiti Malaya)
1. MAKAN / AMBIL supplement (VCO) selepas breakfast atau sarapan pagi dan waktu malam(sebelum tidur) pada jam 10 malam

2. KERANA ?? Pada masa ini sistem pencernaan badan kita menja
di sedikit slow atau kurang aktif. Jadi ini akan memudahkan supplement (VCO) bertindak dan bekerja dalam badan kita.

3. ELAKKAN pengambilan supplement (VCO) pada waktu tengahari kerana pada masa ini sistem badan kita sangat aktif bekerja untuk mencerna makanan dan sebagainya.

4. ELAKKAN juga pengambilan supplement (VCO) sebelum makan kerana tindak balas mungkin tidak akan berlaku/kurang kerana supplement yang kita makan akan ditimpa oleh makanan yang kita ambil.

5. NAK KURUS??? Anda sendiri mesti pandai atur portion atau saiz hidangan sendiri. Pengambilan VCO akan menjadikan anda lebih bertenaga dan kadar metabolism meningkat. Jika anda rasa selepas pengambilan VCO anda kerap rasa lapar dan nafsu makan membuak-buak , LEBIHKAN saiz hidangan atau pengambilan IKAN dan sayur dalam diet harian anda.

6. PALING PENTING SEKALI . Pastikan anda minum air kosong dengan cukup sekurang2nya 3 liter sehari untuk membantu proses penyingkiran atau penyahtoksin dalam badan akan berjalan dengan lebih lancar dan badan akan terasa lebih segar dan bertenaga sentiasa.

Friday, 28 September 2012

Virgin Coconut Oil (VCO) & Resdung



Penyakit resdung yang popular dikalangan masyarakat tempatan dikenali juga sebagai penyakit sinusitis dalam bidang perubatan. Diantara gejala-gejala yang kerap berlaku bagi pengidap resdung adalah batuk, gatal hidung, kerap bersin, tidak bermaya dan tidak sedap badan. Hidung akan terasa berair dan tersumbat sedangkan badan akan terasa demam. Waktu pagi pengidap akan merasa sakit kepala d
an akan merasa berat pada bahagian muka. Kadangkala ia juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah. Diantara punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil yang dipanggil sinus.Komplikasi yang mungkin timbul dari penyakit resdung adalah selesema biasa yang melarat, berdengkur yang kronik, keadaan lelah yang semakin buruk, jangkitan pada tulang muka, sakit tekak yang kronik, jangkitan otak, jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata, jangkitan pada telinga dan tonsil terutama kanak-kanak serta alahan hidung atau hidung sensitif.

Menurut Dr Amir Izwan Mohamed Dahan, Pakar telinga, hidung, dan tekak Hosital Pusrawi, Kuala Kumpur, sekiranya resdung dibiarkan tanpa rawatan, ia boleh mengakibatkan maut tidak langsung yang disebabkan oleh komplikasi pada otak pesakit.

Disamping pesakit resdung diurus secara yang baik, pengambilan Minyak Kelapa Dara samada Pure atau + Honey dalam pemakanan akan dapat membantu daya tahan tubuh terhadap bakteria yang menyerang bahagian hidung dan rongga-rongga didalam tulang muka atau serangan virus yang berasal dari selesema biasa terhadap lapisan dalam hidung dan sinus.

Dari beberapa perakuan testemoni pengguna yang menggunakan /menyapukan Minyak Kelapa Dara pada seluruh bahagian muka dan telinga, disamping mengamalkan meminumnya setiap hari, mendapati mereka tidak lagi mengalami sebarang tanda serangan berulang. Dan yang paling menggembirakan mereka ialah mereka tidak perlu lagi mengambil ubatan yang selama ini menjadi rutin bulanan mereka.

Tuesday, 18 September 2012

KHASIAT MINYAK KELAPA DARA

Pelbagai kajian yang dibuat di seluruh dunia telah membuktikan yang Minyak Kelapa Dara merupakan minyak yang paling baik berbanding pelbagai minyak makan yang lain. Kandungan Asid Lauric yang tinggi di dalamnya memberikannya ciri-ciri anti-virus, anti-bakteria, dan anti-fungus dan ia juga dapat membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Pengambilan MKD secara berterusan dapat membantu mengatasi masalah berikut:
  • Membunuh virus penyebab selsema, herpes, demam campak
  • Membunuh bacteria penyebab ulser, jangkitan saluran kencing, penyakit gusi dan kaviti, pneumonia dan gonorrhea
  • Membantu merangsang system imunisasi bagi melawan sel kenser
  • Membantu meningkatkan system peredaran darah, metebolisme
  • Anti oksida semulajadi, pemangkin kelenjar tiroid
  • Tidak meningkatkan paras platelet dalam darah
  • Menggalakkan kehilangan berat badan
  • Melindungi badan daripada penyakit osteoporosis
  • Menggalakkan pertumbuhan sel baru
  • Mengurangkan demam, batuk dan selsema dan ulser perut
  • Mengurangkan resdung dan psoriasis
  • Menghapus dan menghindarkan kelemumur
  • Mengurangkan buasir dan sembelit,mengawal peyakit kencing manis
  • Mengurangkan hepatitis C, lelah dan asma
  • Mengurangkan penyakit harmorroids serta down syndrome
  • Mengurangkan kolestrol, menghindarkan sakit jantung dan darah tinggi
  • Melembut, melembabkan,mengurangkan kedutan dan melindungi kulit dari sinaran UV
  • Mengglakkan pertumbuhan rambut yang sihat
  • Sebagai Pelincir/ mengeratkan hubungan suami isteri.

Sumber: Google

CARA MEMBUAT PESANAN & PEMBAYARAN

::CARA MEMBUAT PESANAN & PEMBAYARAN::

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia.

Di sini kami pihak Dyanz Shoppe nyatakan cara-cara untuk membuat PESANAN & PEMBAYARAN di atas pembelian produk Catalyst dari pihak kami.

1) BAGAIMANA MEMBUAT PESANAN?

    a) Pesanan anda boleh dilakukan dengan:

        ::menghantar SMS terus kepada:

          Dyanz Shoppe di talian 012-646 5149

ATAU

          ::menghantar email kepada pihak kami. Tunggu sehingga mendapat 
             respon dari pihak kami sekurang-kurangnya dalam tempoh 24 jam.

Email: dyanzshoppe@gmail.com

ATAU

          ::melalui Facebook:



ATAU

         ::menghubungi terus agen-agen kami yang berada di kawasan yang 
            berdekatan dengan anda seperti berikut:

            KEDAH

           NOORZALIZA GHAZALI - 013-4501216
           (POKOK SENA/KUALA NERANG/SIMPANG KUALA)

           NUR SYAHIDA MD RAZAK - 016-4572745
           (POKOK SENA)

           WAN EZZRIN E. RANI WAN RAMLI - 017-4138400 / 0195188673
           (ALOR SETAR)

           FAZILA WAHIDZA MOHAMAD YUSOF - 012-4866484
           (KEPALA BATAS/LANGGAR)


              PERLIS

            NORBANI RAHIM - 012-4586720 / 019-5931632


              JOHOR

            HAZANIZA HASAN - 012-7841244

   
            NEGERI SEMBILAN
           
            NORULHUDA MUHAMAD - 012-3904935


            WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN
           
            MASLINDA BINTI MAT JAN - 019-6612308



2) BAGAIMANA MEMBUAT PEMBAYARAN

     ::Bayaran secara tunai (Cash)

     :: Bank in/transfer pembayaran melalui:



***no. acc akan diberi selepas pengesahan pesanan (order) anda***











Sunday, 16 September 2012

SENARAI PRODUK & HARGA CATALYST

::BEST SELLER::

1. VIRGIN COCONUT OIL (VCO) ~ Softgel
    RM39.90 (Semenanjung)
    RM43.90 (Sabah & Sarawak)

2. VIRGIN COCONUT OIL (VCO) ~ Liquid
    RM39.90 (Semenanjung)
    RM43.90 (Sabah & Sarawak)

3. COLLAGEN
    RM59.90 (Semenanjung)
    RM64.90 (Sabah & Sarawak)

::BEST CHOICE::

4. NATURAL FIBRE DRINK
    RM59.90 (Semenanjung)
    RM64.90 (Sabah & Sarawak)

5. MIND STAR
    RM59.90 (Semenanjung)
    RM64.90 (Sabah & Sarawak)

6. HAIR TREATMENT
    RM39.90 (Semenanjung)
    RM43.90 (Sabah & Sarawak)

7. HAIR REVITALIZER
    RM39.90 (Semenanjung)
    RM43.90 (Sabah & Sarawak)

8. MEN VITA
    RM45.00 (Semenanjung)
    RM50.00 (Sabah & Sarawak)

9. FEMME VITA
    RM45.00 (Semenanjung)
    RM50.00 (Sabah & Sarawak)

10.MEXOREA
     RM40.00 (Semenanjung)
     RM45.00 (Sabah & Sarawak)

::NEW PRODUCTS::

11.CUR:V
     RM259.00 (Semenanjung)
     RM269.00 (Sabah & Sarawak)

12.AMBIENCE
     RM259.00 (Semenanjung)
     RM269.00 (Sabah & Sarawak)

***KLIK TERUS PADA NAMA PRODUK UNTUK DAPATKAN DETAILS***
   

CATALYST AMBIENCE

::NEW PRODUCT:: ~~~AMBIENCE~~~

AMBIENCE 
~ A natural formulation for your skin complexion and radiance~

Ambience is a natural & simple daily food supplement that rejuvenate your skin. True to its name, Ambience can influence & enhance the skin quality by the luxurious blend of the very purest skin re-balancers.

RM259.00 (Semenanjung)
RM269.00 (Sabah & Sarawak)
25 sachets / box

Kesan pengambilan Ambience: 
** Kulit menjadi semakin anjal
** Menaikkan keserian wajah
** Mempercepatkan proses pemulihan sel rosak
** Parut segera pudar dan hilang
** Menigkatkan kelembapan kulit
** Mengawal pengeluaran minyak berlebihan
** Mencerahkan kulit
** Menguatkan kuku, rambut, gigi dan tulang

Ambience: Formula bagi kecantikan luaran anda, even-skin tone, anti-oxidant, mengurangkan jeragat dan parut di tubuh anda serta byk lagi kelebihan lain.Ambience mempunyai ...formula stemcell melalui teknologi Nano.
Kandungan Ambience:
** Astaxanthin ~ kurangkan kedut & tanda penuaan
** L-Glutathione ~ mencerahkan kulit
** Maqui Berry ~ Menguatkan tulang & rawan (bagus untuk pesakit   
    artritis/gout)
** Acaiberry ~ bahan anti-kedut & penuaan
** Pine Bark ~ membantu menganjalkan kulit 
** Acerola Cherry ~ mengurangkan kesan radang pada kulit
** Grape Seed ~ Mengurangkan kesan penuaan
** Collagen (bovine) ~ meningkatkan keanjalan kulit & tulang
** Apricot ~ meratakan warna kulit & kembali anjal
** Aloe Vera ~ meningkatkan kelembapan kulit secara semulajadi & 
    mengurangkan hidrasi pada kulit
** Agaricus Blazie Murril ~ imunisasi badan bertambah & mengelakkan kanser
** Sea Cucumber ~ membantu pembentukan sel-sel baru & juga menguatkan 
    tulang/rawan

::CARA PENGAMBILAN::
Makan sehari 1 sachet dengan memasukkan serbuk ke atas lidah & hisap. Boleh diambil sama ada malam sebelum tidur atau pagi sebelum mengambil 'heavy breakfast'. Rasanya sangat sedap.

CATALYST CUR:V

::NEW PRODUCT:: ~~ CATALYST CUR:V~~

::CUR:V ~ Weight Management Solutions::

CUR:V merupakan formula bg mengurangkan berat badan anda secara NATURAL dengan proses PENCAIRAN LEMAK melalui formula FABULESS serta bahan-bahan lain yang diperolehi secara R&D (lebih hebat kesannya berbanding Fibre Drink).
RM259.00 (Semenanjung)
RM269.00 (Sabah & Sarawak)
25 sachets / box
(Tidak termasuk kos penghantaran)

CUR:V (Beautify Your Body)

Infused with a natural and potend blend of Fabuless™ and complete fiber with both soluble fiber (Acasia Gum) and insoluble fiber (physillium husk) content that match our natural food. Enhance with premium selected ingredient from all over the world such
**Yogurt powder
**Commiphora mukul extract
**Maqui berry extract
**Green tea extract
**Garcinia cambogia extract
**Collagen extract
**Aloe Vera extract
**Senna extract
**Aquamin F™
**White Kidnet Bean extract
**L-Canitine 

Cur'V provide natural solution to beautify our body specially formulated with delicious taste to enhance the quality of health and life stlye.

 




Saturday, 15 September 2012

HOW TO ORDER

::CARA MEMBUAT PESANAN & PEMBAYARAN::

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia.
Di sini kami pihak Dyanz Shoppe nyatakan cara-cara untuk membuat PESANAN & PEMBAYARAN di atas pembelian produk Catalyst dari pihak kami.

1) BAGAIMANA MEMBUAT PESANAN?

      a) Pesanan anda boleh dilakukan dengan:

          ::menghantar SMS terus kepada:

            Dyanz Shoppe di talian 012-646 5149


ATAU

 


          ::menghantar e-mail kepada pihak kami. Tunggu sehingga 
              mendapat respon dari pihak kami sekurang-kurangnya dalam  
              tempoh 24 jam.
    
              Email : dyanzshoppe@gmail.com


ATAU

       ::melalui Facebook:





ATAU

        ::menghubungi terus agen-agen kami yang berada di kawasan yang 
            berdekatan dengan anda seperti berikut:

           KEDAH

          NOORZALIZA GHAZALI - 013-4501216
          (POKOK SENA/KUALA NERANG/SIMPANG KUALA)

          NUR SYAHIDA MD RAZAK - 016-4572745
          (POKOK SENA)

          WAN EZZRIN E. RANI WAN RAMLI - 017-4138400
          (ALOR SETAR)


         PERLIS

          NORBANI BT. RAHIM - 012-4586720
          (BUKIT KETERI)


         JOHOR

          HAZANIZA HASAN - 012-7841244



          PULAU PINANG

          NORWAHIDA BT.AB. WAHAB - 012-4413452

          
          WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN

          MASLINDA BINTI MAT JAN -019-6612308


2) BAGAIMANA MEMBUAT PEMBAYARAN?

     ::Bayaran secara tunai (Cash)

     ::Bank in/transfer pembayaran melalui:




    ***no. acc akan diberi selepas pengesahan pesanan (order) anda***








    



TESTIMONI PENGGUNA PRODUK CATALYST

:TESTIMONI PENGGUNA VCO~SOFTGEL:
 
::TESTIMONI 1::
Testimoni Pengguna VCO + Collagen
Ok,ni testimony zira sendiri ya sebelum & selepas bervco dan bercollagen produk Catalyst ni. Blh nmpk ketara kn muka zira dlu,yg cm nmpk oily,kusam,make up pon cm xsekata ja sbb muka zira berminyak,tp yg pnting,muka zira nmpk cam berumur,n xde seri..patotla org sume dlu tegur muka zira cm matang la,xsesuai dgn umur la..eeeeee,geramnye!!
Tp seleps amalkn vco + collagen,perbezaan yg ketara kn..zira sndiri rasa.muka dh xberminyak,rse tegang je muka,rse fresh,gebu,yg pling penting ada SERInye..:-)kn??hehe,n save budget & save masa tuk make up sbb skrg very light make up pon dh rse ok sgt2 tuk keluar jalan2..Satu lg,bkn setakat wajah je,rambut zira mmg dh xgugur cm dlu,malah rmbut lg sihat,kuat,berkilat,mmg TERBAIKKKK taw,seronokk sgt,even zira bertudung pon,rambut still rse best didlm.period pon dh teratur,klu x dlu timing period berterabur smpai mls dh nk bt kitaran haid..tp skrg,sumenye Alhamdulillah..mmg xkn skip vco n collagen la..bnyk sgt kebaikan nye..
credit to:Aziera Azhar
 
::TESTIMONI 2::
 
::TESTIMONI 3::
 
::TESTIMONI 4::
Hadiahkan VCO untuk ibu tersayang :)
 
 
:TESTIMONI PENGGUNA VCO~LIQUID:
 
::TESTIMONI 1::
 
 
::TESTIMONI 2::


 
:TESTIMONI PENGGUNA FEMME VITA:
 
::TESTIMONI 1::
 
::TESTIMONI 2::
 
::TESTIMONI 3::
 
:TESTIMONI PENGGUNA MEN VITA:
 
::TESTIMONI 1::
 
:TESTIMONI PENGGUNA MIND STAR:
 
::TESTIMONI 1::
 

AIR KOSONG PENAWAR PELBAGAI PENYAKIT

Kajian para saintis mendapati amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi mempunyai banyak manfaat.
Japanese Medical Society misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu, amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.
Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan perubatan di negara matahari terbit itu ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, lemak berlebihan, bronkitis, tibi, meningitis, buah pinggang dan jangkitan pada air kencing.
Bagaimanapun amalan minum air kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu mengikut beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya.
  • Minum empat gelas air (160 ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum memberus gigi.
  • Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan atau minum apa-apa untuk 45 minit.
  • Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.
  • Selepas 15 minit mengambil sarapan, makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk tempoh dua jam.
  • Bagi pesakit yang lanjut usia dan tidak larat minum empat gelas air sekali gus diperingkat permulaan, mereka boleh memulakan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.
Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu:
  1. Tekanan darah tinggi - 30 hari
  2. Gastrik - 10 hari
  3. Diabetes - 30 hari
  4. Sembelit - 10 hari
  5. Kanser - 180 hari
  6. Tibi - 90 hari.
Pesakit artritis hanya perlu mengikuti rawatan tersebut untuk tiga hari. Rawatan ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kecuali diperingkat awal pesakit mungkin kerap buang air kecil.

~Sumber: iluvislam~

AGEN KAMI

::Senarai Agent Dyanz Shoppe::
SENARAI AGEN YANG BOLEH ANDA HUBUNGI:


KEDAH

NOORZALIZA GHAZALI - 013-4501216
(POKOK SENA/KUALA NERANG/SIMPANG KUALA)

NUR SYAHIDA MD RAZAK - 016-4572745
(POKOK SENA)

WAN EZZRIN E. RANI WAN RAMLI - 017-4138400 / 019-5188673
(ALOR SETAR)

FAZILA WAHIDZA MOHAMAD YUSOF - 012-4866484
(KEPALA BATAS/LANGGAR)


PERLIS

NORBANI RAHIM - 012-4586720 / 019-5931632


JOHOR

HAZANIZA HASAN - 012-7841244


PULAU PINANG

NORWAHIDA BINTI AB WAHAB - 012-4413452 


WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN

MASLINDA BINTI MAT JAN - 019-6612308


***PELUANG PERNIAGAAN***
Kami memerlukan agent dari seluruh negeri. Peluang perniagaan untuk anda dengan modal serendah RM300. Jika berminat, sila hubungi kami melalui:

Phone  : 012-6465149
e-mail  : dyanzshoppe@gmail.com
fb         : http://www.facebook.com/hezieyanna
              http://www.facebook.com/dyanzshoppe


Friday, 14 September 2012

CATALYST VIRGIN COCONUT OIL (VCO)

Virgin Coconut Oil (VC) / Minyak Kelapa Dara merupakan minyak kelapa dara yang diproses tanpa menggunakan haba atau kimia yang menyimpan pelbagai khasiat yang tidak diketahui umum. VCO ini diproses menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai makanan tambahan (supplement) terutamanya untuk kulit. Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tidak sekata, strechmark bagi wanita hamil dan banyak lagi. Dr. Bruce Fife Director of the Southen Colorado Chapter of the Weston A. Price Foundation menyatakan minyak kelapa dara adalah minyak yang paling menyihatkan di dunia.

VCO terdapat dalam 2 bentuk iaitu VCO Softgel & VCO Liquid yang mana kedua-duanya mempunyai fungsi dan khasiat yang sama.

 ::VCO Softgel::
RM39.90 (Semenanjung)
RM43.90 (Sabah & Sarawak)
60 biji / botol


VCO Liquid
RM39.90 (Semenanjung)
RM43.90 (Sabah & Sarawak)
150ml


: :Keistimewaan VCO: :

::Luaran::
** Dapat membantu mengurangkan berat badan. 
** Menghasilkan tenaga segera & sentiasa segar.
** Melembut & mengurangkan kekeringan & kekenduran kulit.
** Sangat bagus untuk masalah jerawat & jeragat serta parut-parut lama.
** Mengatasi masalah kulit berminyak.
** Mengatasi masalah sakit kulit & pada kemaluan (masalah keputihan bagi
     wanita)
** Menghilangkan panau / strechmark sebelum atau selepas bersalin.
** Mendapatkan berat badan ideal bagi orang yang sangat kurus.
** Melebatkan & mempercepatkan pertumbuhan rambut.
** Menghilangkan kelemumur / gatal di kepala / rambut gugur.
** Boleh sapu di tempat yang ada bekas-bekas jerawat / luka / melecur
     /ruam.

::Dalaman::
** Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol yang tinggi.
** Memperbaiki pencernaan & penyerapan vitamin serta asid amino.
** Melegakan pernafasan 
** Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil.
** Mengurangkan keadaan mudah lapar. 
** Melancarkan kitaran haid dan menyeimbangkan hormon. 
** Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri. 
** Memperbaiki kandungan asid dalam rahim. 
** Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah 
    berkahwin. 
** Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita 
    (memperlambatkan proses putus haid. 
** Menghilangkan masalah senggugut. 
** Sebagai Milk booster (memperbanyakkan susu ibu. 
** Kandungan Asid Laurik dalam VCO sangat baik untuk mencegah virus dan 
     bakteria untuk menyerang ibu dan anak. 
** Memudahkan bersalin (pengambilan minyak kelapa merupakan antara 
     petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan 
     jaundice jaundice kepada baby). 
** Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental. 
** Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta 
     mengurangkan risiko diabetis. 
** Mengurangkan stress pada pancreas dan sistem-sistem enzim dalam 
     tubuh. 
** Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi 
    yang kuat. 
** Melindungi diri dari serangan osteoporosis (proses pereputan tulang). 
** Mencegah atherosclerosis (penyempitan saluran darah akibat lemak
     terkumpul).
** Mencegah risiko sakit jantung. 
** Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.


: :Cara Pengambilan VCO: :

-->Boleh digunakan dengan 2 cara ~ Makan atau sapu di permukaan kulit
     (untuk masalah kulit muka).
-->Boleh juga dicampur dengan foundation sebagai make up base.
-->Makan 1 biji 2 kali sehari (pagi & malam) atau 2 biji sekaligus selepas
     makan. Seelok-eloknya diambil bersama air suam atau air kosong.
-->Untuksapuan di muka, lubangkan bahagian softgel menggunakan jarum
     atau gunting & sapukan pada permukaan kulit. Boleh dilakukan sebelum
     tidur malam selama 15 minit atau dibiarkan sehingga pagi.
-->VCO juga boleh dijadikan make up remover.



CATALYST COLLAGEN

Apakah Collagen?

COLLAGEN MERUPAKAN SATU PRODUK YANG TELAH DIFORMULASIKAN BERASASKAN TEKNOLOGI FARMASEUTIKAL UNTUK MEMBERI MANFAAT YANG TIDAK TERHINGGA KEPADA TUBUH BADAN PENGAMALNYA DARI HUJUNG RAMBUT SEHINGGA KE HUJUNG KAKI.

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai:
** Perekat dalam badan.
** Ia memberikan struktur kepada badan, melindungi & menyokong tisu-tisu   
     lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.
** Ketika usia remaja dan awl 20-an, terdapat pertumbuhan hormon yang  
     aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur & menggalakkan    
     perkembangan otot, tendon & ligamen.
** Collagen digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu  
     pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel-sel baru badan.


::COLLAGEN::
RM59.90 (Semenanjung)
RM65.90 (Sabah & Sarawak)
15 sachets / box

: :Khasiat menggunakan Catalyst Collagen: :

** Membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis.
** Mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit.
** Mengatasi masalah kulit kusam, kering & berkedut.
** Membantu melicinkan tumit merekah & kuku malap.
** Menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau.
** Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap
     maksima.

: :Kesan mengamalkan Catalyst Collagen: :

** Kulit tidak akan berminyak.
** Dapat mengurangkan masalah jerawat akan hilang.
** Dapat mengurangkan parut-parut yang ada dikulit.
** Badan akan rasa lebih cergas & bertenaga.
** Minda lebih cergas dan pergerakan anggota tubuh badan menjadi lebih lancar.


: :Cara Pengambilan Catalyst Collagen: :

-->Collagen dimakan pada waktu malam sebelum tidur.
--> Masukkan serbuk collagen di bawah lidah & hisap.
-->Minum air kosong atau jus buah bagi mendapatkan kesan yang lebih
     efektif.





CATALYST MIND STAR

Apakah Mind Star?
Mind Star adalah sejenis makanan yang memberikan nutrien untuk saraf bagi memulihkan kesegaran otak. Ia dapat merawat masalah saraf & mental, takut, cemas & runsing serta memberi keyakinan serta membangkitkan semangat. Ia dapat menguatkan daya berfikir & mencerdaskan akal serta membaiki daya tumpuan, menghapuskan letih & lesu, serabut fikiran & kelesuan otak.

::MIND STAR::
RM59.90 (Semenanjung)
RM65.90 (Sabah & Sarawak)
15 sachets / box


: :Catalyst Mind star sangat digalakkan untuk: :
** Pelajar Tadika, Sekolah Rendah, Sekolah Menengah.
** Pelajar IPTA/IPTS.
** Mereka yang mempunyai masalah kurang perhatian dalam kerja (letih &
     lesu)
** Boleh diminum daripada umur 4 tahun ke atas.


: :Kebaikan Mind Star: :

** Minda ~ Menguatkan daya ingatan serta meningkatkan daya kreativiti
                (otak kanan & kiri)
** Kesihatan ~ Menambahkan kecergasan fizikal & mental serta
                       mengimbangi keharmonian tubuh & emosi.
** Moral ~ Membentuk sikap positif, matang, confident & tanpa putus asa.
** Oksigen ~ Membantu otak berfungsi ke tahap maksima.



CATALYST NATURAL FIBRE DRINK

Catalyst Natural Fibre Drink adalah rumusan terbaru untuk membantu kesihatan sistem penghadaman. Mengandungi fruktan yang merupakan serat buah-buahan yang mudah larut di dalam air. Garam tisu biokimia yang terdapat di dalam Catalyst Fibre Drink bertindak khusus membantu memerangkap gula berlebihan & dengan itu, menurunkan kadar kandungan gula dalam kencing & darah (sekaligus merawat masalah kencing manis) & mengikat lemak-lemak dari dalam perut, melancarkan peredaran darah dalam badan & menyihatkan & menguatkan jantung.

::FIBRE DRINK::
RM59.90 (Semenanjung)
RM65.90 (Sabah & Sarawak)
15 sachets / box

: :Natural Fibre Drink membantu: :

**  Meningkatkan sistem pertahanan badan.
**  Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat.
**  Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora,
      mengurangkan sembelit & meningkatkan pergerakan usus.
**  Merawat masalah diarea (cirit).
**  Mengurangkan serum kolesterol & diabetis (kencing manis).
**  Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna.
**  Membersihkan darah daripada toksin & sekaligus membersihkan darah.
**  Mencegah jangkitan yang disebabkan oleh kuman berbahaya.


::Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK::

** Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam
     (150 ml)
** Kacau sebati dan minum dengan segera
** Seeloknya diambil SELEPAS MAKAN MALAM :)
** Elakkan penggunaan air yang terlalu panas
** Banyakkan pengambilan air putih / air kosong / air suam semasa
     mengambil Fibre Drink.


: :Natural Fibre Drink membantu anda mengatasi: : 

BERAT BADAN BERLEBIHAN 
Pengambilan Fibre Drink akan memekatkan isi perut dan menyebabkan pelepasan ke dalam usus lambat. Proses ini akan menyebabkan timbulnya rasa kenyang dan selera makan akan menurun. Ia akan membantu MENGURANGKAN BERAT DAN MENGURUSKAN BADAN :) 

GASTRIK
Fibre Drink penting untuk pembiakan lactobicli untuk menguatkan sistem pertahanan usus dan mencegah jangkitan. 

KEMBUNG
Fibre Drink membantu sistem penghadaman dan menggalak keseimbangan bakteria dalam usus. 

DIABETES
Membantu mengawal paras gula di dalam tubuh.Serat yang bersifat seperti gam akan mengikat lemak2,  gula, serta hampas pencernaan yang berlebihan. masalah longgokan lemak & kolestrol dalam badan akan diatasi, membantu peredaran darah dan menguatkan semula jantung. Disamping itu, gula yang diikat itu tadi dapat menurunkan kandungan gula dalam darah dan air kencing. 

SEMBELIT
Fibre Drink dapat mencegah konstipasi (sembelih) secara melebut,menghidrasi dan menampah isipadu air dalam feses(bahan buangan). Kerana adanya tekanan osmotik , ia menjadikan najis semakin berat dan semakin kerap untuk membuang air besar. 

MENGURANGKAN RISIKO KANSER
Fibre drink mampu menentang pertumbuhan kanser di dalam kolon dan beberapa bahagian sistem penghadaman. Ia meneutralkan enzim berbahaya yang boleh mengubah prokarsinogen kepada karsinogen yang aktif untuk meransang sistem pertahanan tubuh menentang aktiviti tumor. 

KOLESTEROL
Dapat dikurangkan dengan pengambilan Fibre Drink. Ia bertindak dua cara iaitu memecah supaya mudah dibuang atau menyerap terus kolestrol tersebut. Ia menghalang penyerapan kolestrol dari usus.

CATALYST HAIR TREATMENT

Hair Treatment (Perawatan Rambut) digunakan dalam merawat masalah rambut & kulit kepala secara intensif.

::HAIR TREATMENT::
RM39.90 (Semenanjung)
RM44.90 (Sabah & Sarawak)
25ml

    : :Kebaikan & Kegunaan Hair Treatment: :

     ** Merawat kebotakan & keguguran rambut.
     ** Menghitam & melebatkan rambut.
     ** Mengatasi masalah penyakit kulit kepala.
     ** Menghapuskan kelemumur pada kulit kepala.
     ** Mengatasi masalah kutu rambut & kepala.
     ** Membantu pembentukan tisu kulit kepala.
     ** Menyuburkan kulit kepala & mencantikkan rambut.
     ** Rambut sentiasa wangi, segar & sihat.

    : :Cara Penggunaan Hair Treatment (HT): :

     ** Picit sedikit HT dalam anggaran 1/2cm ke tapak tangan
     ** Sapu rata ke seluruh kulit kepala & rambut.
     ** Biarkan sekurang-kurangnya 1/2 jam atau 45 minit.
     ** Bilas rambut dengan syampoo & basuh seperti biasa.
     ** Boleh juga disapu rata sebelum tidur & biarkan semalaman & bilas 
         seperti biasa pada hari esoknya.

~~~Kekerapan penggunaan sehingga 2 kali seminggu adalah berdasarkan 
                                         keberkesanan yang anda kehendaki~~~




 
Design by www.duniashida.com Reserved to Dyanz Shoppe